De ce o amendă de 5 miliarde de dolari nu înseamnă nimic pentru Facebook

Postat la 15 iulie 2019 801 afişări

De ce o amendă de 5 miliarde de dolari nu înseamnă nimic pentru Facebook

Facebook a fost sancţionată, recent, cu o amendă de 5 miliarde de dolari pentru modul în care a gestionat datele personale ale utilizatorilor.

 

Valoarea amenzii i-a deranjat însă pe analiştii de la Business Insider, care scriu că Mark Zuckerberg se simte ca Donald Trump în timpul campaniei din 2016, atunci când a declarat că ar putea împuşca pe cineva în Times Square fără să piardă vreun vot.

 

5 miliarde de dolari ar putea părea o valoare imensă, dar reţeaua de socializare produce această sumă la fiecare 49 de zile. 5 miliarde de dolari reprezintă sub 1% din valoarea de piaţă a companiei. Prin urmare, amenda nu reprezintă prea mult pentru miliardarul care conduce Facebook.

 

Deşi scandalul Cambridge Analytica părea destul de mare pentru a impune măsuri mai stricte celor de la Facebook, s-a dovedit că cei responsabili au decis să folosească, încă o dată, un ton blând la adresa reţelei de socializare. În comisia federală care a decis valoarea amenzii activează doi democraţi - ambii au votat pentru măsuri mai aspre - şi trei republicani, toţi în favoarea amenzii de 5 miliarde.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amenda,
miliarde,
facebook,
refuz,
valoare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.