De ce nu vor intra SUA niciodata in faliment

Postat la 03 august 2011 10 afişări

SUA se afla la mai putin de trei ani de acelasi nivel al datoriilor care a impins Grecia in ruina, insa nu vor intra niciodata in faliment pentru ca pot tipari bani, a declarat David Walker, fost sef al Biroului General de Contabilitate al Congresului, organism care auditeaza cheltuielile statului.

Odata cu avansul datoriei Greciei catre 150% din PIB, statul elen s-a aflat in ultimii doi ani de doua ori in situatia de a intra in incetare de plati. Doar pachetele succesive de ajutor financiar extern de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International au impiedicat o catastrofa. Daca sunt adunate toate datoriile SUA, inclusiv pasivele catre sistemul de asigurari sociale si cel al asigurarilor medicale, SUA se afla la un nivel periculos, a spus Walker, intr-un interviu pentru postul american de televiziune CNBC. "Suntem la mai putin de trei ani de situatia in care Grecia a intrat in criza datoriilor, din perspectiva datoriei raportate la PIB", a afirmat el. SUA se apropie de pragul de 100% din PIB, care teoretic taie din cresterea economica jumatate de punct procentual.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
faliment,
economie,
cheltuieli
/actualitate/de-ce-nu-vor-intra-sua-niciodata-in-faliment-8560544
8560544
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.