De ce nu pot să îmi aleg tipul de vaccin cu care să mă vaccinez?

Autor: Andreea Tobias Postat la 01 martie 2021 188 afişări

De ce nu pot să îmi aleg tipul de vaccin cu care să mă vaccinez? Răspunsul lui Răzvan Cherecheş, profesor de sănătate publică din Cluj.

De ce nu pot să îmi aleg tipul de vaccin cu care să mă vaccinez?

Răzvan Cherecheş, profesor de sănătate publică din Cluj, spune că nu putem să alegem tipul de vaccin cu care să ne vaccinăm pentru că este imposibil din punct de vedere logistic ca toate cele trei vaccinuri - Pfizer, Moderna şi Astrazeneca - să fie disponibile în acelaşi moment în centrele de vaccinare.

„Să presupunem că mâine este prima zi de iarnă. Dacă eşti prins fără cauciucuri de iarnă pe stradă, primeşti amendă şi îţi dai seama că ai uitat să îţi pui cauciucuri de iarnă. Fugi repede la magazin să îţi cumperi cauciucuri de iarnă şi găseşti o coadă lungă de oameni, cu toţii vor să îşi cumpere cauciucuri de iarnă. (...) După multe ore de aşteptare de care cauciucuri de iarnă vei cumpăra? Foarte simplu, de care există în acel moment, pentru că nu ai opţiuni”, explică într-un video profesorul de sănătate publică.

În acest moment, vaccinurile sunt în aceeaşi situaţie. Toată lumea vrea să se vaccineze, dar nu există stocuri disponibile, spune Răzvan Cherecheş.

„În momentul în care te înscrii pe platforma de vaccinare vei alege un vaccin disponibil. În acest moment, vaccinurile Pfizer şi Moderna au o eficacitate între 94 şi 95%, iar vaccinul Astrazeneca are o eficacitate de 82,4 %. Toate acestea constituie o opţiune extrem de bună de protecţie împotriva Covid-19. Deci vaccinaţi-vă cu vaccinul care există în acel moment. În nicio ţară din lume la acest moment nu poţi să alegi tipul de vaccin cu care să te vaccinezi”, îşi termină mesajul Răzvan Cherecheş.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
răzvan cherecheş,
vaccin,
alegere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.