De ce nu invadează nimeni ISIS. Una dintre cele mai vechi profeţii islamice îi ţine departe pe Occidentali

Postat la 14 aprilie 2016 207 afişări

Statul Islamic îşi doreşte ca razboiul cu Statele Unite şi aliaţii săi să fie unul terestru

De ce nu invadează nimeni ISIS. Una dintre cele mai vechi profeţii islamice îi ţine departe pe Occidentali

Statul Islamic îşi doreşte ca razboiul cu Statele Unite şi aliaţii săi să fie unul terestru, conform New York Times. De fapt, când SUA a invadat pentru prima dată Irak, Abu Musab al-Zarqawi, unul dintre cei mai mari suţinători ai mişcării terosite, care a contribuit la înfiinţarea Statul Islamic, a numit invazia americană din 2003: „Invazia binecuvântată”.

Reacţia sa scoate la suprafaţă una dintre credinţele fundamentale care motivează gruparea teroristă să acţioneze: Ideologia Statul Islamic se bazează pe texte profetice care spun că ei sunt cei care vor învinge într-o luptă apocaliptică care va avea loc atunci când armata Occidentală va veni pe terenul lor.

Dacă va avea loc acestă invazie terestă, nu numai că profeţia Statului Islamic s-ar putea îndeplini, dar teroriştii ar putea atrage noi voluntari  în armata lor, deşi acum au început să îşi piardă din susţinători.

De aceaşi părere este şi Barack Obama, preşedintele Statelor Unite, care a declarat în discursul său de duminică, că SUA ar trebui să urmărească o „victorie sustenabilă” care implică atacuri aeriene şi susţinerea cu armament a trupelor locale care lupta împotriva Statului Islamic. Obama preferă această strategie de luptă, decât să trimită o generaţie nouă de soldaţi americani pe un teren ofensiv.

 

Vedeţi aici motivul pentru care nimeni nu invadează ISIS

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
invadare,
islamism,
refuz
/actualitate/de-ce-nu-invadeaza-nimeni-isis-una-dintre-cele-mai-vechi-profetii-islamice-ii-tine-departe-pe-occidentali-15248578
15248578
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.