De ce îşi arestează Ucraina propriii oameni

Postat la 28 martie 2022 539 afişări

De ce îşi arestează Ucraina propriii oameni

Autorităţile de la Kiev anunţă că „s-au deschis peste 340 de procese penale”, respectivii fiind vinovaţi că au încălcat legea marţială impusă de preşedintele ţării începând cu 24 februarie.

De la începutul agresiunii ruse, au fost identificaţi peste 1.700 de cetăţeni ucraineni de vârstă militară care doreau să treacă ilegal graniţa ţării, scrie agenţia ucraineană UNIAN, care o citează pe consilierul de comunicare al Biroului de Investigaţii de Stat, Tatiana Sapian.

„De la începutul ostilităţilor Rusiei împotriva Ucrainei şi, în conformitate cu legea ucraineană privind legea marţială, ofiţerii DBR împreună cu serviciul de poliţie a frontierei de stat au împiedicat peste 1.700 de conscrişi să treacă ilegal frontiera”, a declarat el. Până în prezent, au fost deja înregistrate peste 340 de dosare penale, dintre care circa 100 pentru trădare şi colaborare, a adăugat Sapian.

Crimele ruşilor de la Mariupol pot fi considerate genocid, a declarat procurorul general al Ucrainei Irina Venediktova, citată de UNIAN. „Ceea ce se întâmplă la Mariupol nu mai este o crimă de război... Războiul are reguli, dar aici nu există reguli. Cred că putem vorbi despre genocid, atunci când întreg oraşul este ţinut ostatic şi cred că putem vorbi despre genocid. Unde oamenii sunt fără apă, fără mâncare, fără încălzire.

Unde nu există posibilitatea de a pleca, unde sunt împuşcate coloanele care încearcă să plece, acolo unde o maternitate este distrusă ”, a spus Venediktova.

Operaţiunea militară specială în curs de desfăşurare în Ucraina „a fost un simplu răspuns la demersurile criminale ale Kievului” împotriva Donbasului, „a fost o măsură oportună şi preventivă”. Secretarul Consiliului Naţional de Securitate al Rusiei, Nilolai Patruşev, a explicat astfel motivele războiului în desfăşurare în Ucraina, al cărui obiectiv principal, aşa cum a susţinut zilele trecute de Statul Major al Moscovei, ar fi tocmai Donbasul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
ilegal,
incercare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.