De ce interzice Rusia site-ul Wikipedia ?

Postat la 25 august 2015 482 afişări

De ce interzice Rusia site-ul Wikipedia ?

Versiunea rusească a site-ului Wikipedia a fost blocată de guvernul rusesc, scrie Techcrunch.

"Roskomnadzor, agenţia rusească însărcinată cu supravegherea comunicaţiilor din ţară, a ordonat furnizorilor de servicii internet să blocheze varianta rusească a Wikipedia. Decizie ce contravine viziunii Wikimedia: accesul liber la informaţie", conform unui comunicat Wikimedia, compania care sprijina Wikipedia.

Cauza aceste cenzurii este un articol care face referire la un tip de plantă de cannabis. Roskomnadzor a ordonat ca pagina să fie închisă, dar pentru că versiunea rusească a site-ului foloseşte prefixul https pentru fiecare url, paginile individuale nu pot fi blocate, aşa că s-a ajuns la blocarea întregului site.

Potrivit Roskomnadzor, pagina care făcea referire la cannabis a încălcat regulile clare ale Rusiei în legătură cu conţinutul nepotrivit.

Luna trecută Rusia a blocat site-ul Reddit deoarece conţinea sfaturi despre cum să creşti "ciuperci magice".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
wikipedia,
rusia,
interzicere,
blocare,
site,
canabis,
continut
/actualitate/de-ce-interzice-rusia-site-ul-wikipedia-14687417
14687417
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.