De ce evita Isarescu sa mai iasa la restaurant

Postat la 15 aprilie 2010 15 afişări

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a explicat ca de 15 ani nu mai comenteaza in public evolutiile privind cursul valutar.

"Mai toata lumea isi da cu parerea despre cursul de schimb (...) Nu vreau sa jignesc pe nimeni. Intram intr-un restaurant si in cinci minute aparea cineva care ma intreba cat va fi cursul maine sau poimaine. Imi statea mancarea in gura...", a declarat astazi guvernatorul BNR Mugur Isarescu la o conferinta pe teme economice.

"Exista un amalgam de interese promovate pe diverse cai. De multe ori castiga cei cu gura mare. S-a dat si un premiu pe tema asta a asimetriei pietelor de catre Stiglitz. Cursul e influentat de vociferari, de cei care au posibilitatea sa fie auziti in media. Eu sunt de partea celor care sustin ca Romania trebuie sa isi calculeze propriul curs potential. Ar fi bine un institut de cercetare sa o faca, nu neaparat BNR", a mai spus Isarescu. La fel si un indicator de confidenta, de incredere, de care avem nevoie, a mai spus el.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Isarescu,
BNR,
curs,
restaurant,
evolutii,
euro
/actualitate/de-ce-evita-isarescu-sa-mai-iasa-la-restaurant-5904592
5904592
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.