De ce cumpără evreii obiectele pe care le deţinea Hitler

Postat la 03 februarie 2017 123 afişări

De ce cumpără evreii obiectele pe care le deţinea Hitler

Telefonul roşu din bunkerul lui Adolf Hitler se află la vânzare. Obiectul va fi vândut de către Alexander Historical Auctions din Maryland şi este de aşteptat să obţină între 200,000 şi 300,000 de dolari, potrivit Gizmondo.

Telefonul a fost luat de către brigadierul Ralph Rayner, la scurt timp după moartea lui Hitler. Acum obiectul se află în posesia fiului lui Rayner. Potrivit casei de licitaţie, Rayner a primit telefonul de la ofiţerii ruşi.

Ralph Rayner ar fi fost printre primii ofiţeri non-sovietici care ar fi intrat în casa lui Hitler, iar sovieticii i-au oferit telefonul lui Eva Braun, dar Rayner a refuzat spunând că el preferă culoarea roşie, primind, în schimb, telefonul lui Hitler.

Bill Panagopulos, proprietarul casei de licitaţii Alexander Historical Auctions, a spus că obiectele naziste nu atrag neo-nazişti deoarece "nu sunt destul de educaţi pentru a înţelege importanţa acelor obiecte" şi că tind să-şi crezee propriile simboluri. De fapt, el spune că foarte mulţi dintre cumpărătorii obiectelor naziste sunt evrei "deoarece ei înţeleg importanţa păstrării unor astfel de artefacte".

"A fost o unealtă foarte importantă pentru cel mai rău om din istorie cu ajutorul căruia a anihilat milioane de oameni inocenţi", mai scrie pe site-ul casei de licitaţie.

Proprietarul telefonului spune că Hitler obişnuia să-şi folosească telefonul fix precum un telefon mobil şi-l lua cu el peste tot unde mergea.

Alexander Historical Auctions mai scoate la licitaţie un obiect cu care erau tatuaţi prizionerii de la Auschwitz sau un cuţit al tinerilor hitlerişti (Hitler Youth).

Potrivit lui Panagopulos, Rayner vinde telefonul pentru că asigurarea este prea scumpă şi speră ca un muzeu să-l achiziţioneze. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.