De ce consumă românii din ce în ce mai puţină pâine?

Autor: Ioana Mihai-Andrei, Anca Barbulescu Postat la 17 mai 2013 69 afişări

cora România a dat startul celei de-a doua ediţii a Sărbătorii Pâinii, eveniment care se desfăşoară în toate cele 10 hipermarketuri din reţea, începând cu data de 17 mai şi, prin intermediul căruia, cora doreşte să redea pâinii locul care i se cuvine pe mesele românilor.

De ce consumă românii din ce în ce mai puţină pâine?

n timpul Sărbătorii Pâinii, magazinele cora vor vinde la preţuri de promoţie, specialităţile de pâine coapte în cuptoarele proprii şi vor promova 30 de tipuri de pâine deosebite, precum baghete, ciabatta, pâinea la metru, pâine cu seminţe, paprika, susan negru şi multe altele.

Brutăriile hipermarketurilor cora frământă zilnic peste 12 tone de aluat, din care coc  130 de tipuri de pâine şi specialităţi de brutărie. Se utilizează categorii diferite de făină, dedicate fiecarui tip de aluat folosit pentru producerea sortimentelor diversificate de pâine.

”Deşi cifrele anunţate în presă de Patronatul Român din Industria de Morărit şi Panificaţie (ROMPAN) arată că numai în ultimii zece ani, consumul de pâine pe cap de locuitor la nivel naţional a scăzut cam cu 10 kilograme, vânzările de pâine la cora se consolidează. Vorbim de creştere de 16% a vânzărilor anul acesta faţă de anul trecut, trend crescător susţinut şi de deschiderea a două magazine noi. Unul dintre motivele pentru care rezultatele noastre sunt pe plus este diversificarea gamei de pâine. Franzela rămâne preferata românilor, dar celelalte tipuri de pâine precum bagheta, începând să fie din ce in ce mai căutate. De exemplu, vânzările la baghete au crescut cu 25% anul acesta, o treime din baghetele vândute de tot lanţul cora fiind cumpărate în Bucureşti”, Ana Maria Florea, responsabil PR cora România.

De ce consumă românii din ce în ce mai puţină pâine? Unul dintre motive este ca ţin la siluetă, şi nu e nimic rău în asta. Un alt motiv este că aşa-zisă modă a mâncatului sănătos a ajuns şi la noi, iar mitul pâinii care îngraşă s-a impregnat adânc în conştiinţa oamenilor ce privesc adesea pâinea drept aliment de care se tem, chiar nesănătos.

Magazinele cora au invitat-o pe medicul nutriţionist Mihaela Bilic şi anul acesta la Sărbătoarea Pâinii pentru a vorbi despre mituri alimentare şi pentru a răspune întrebărilor oamenilor despre nutriţie.

Mihaela Bilic, medic nutriţionist, declară: ”dacă mâncăm de foame sau de poftă, atunci lucrurile rămân în normalitate. Dacă scoatem mâncarea din acest context firesc şi o folosim ca furnizor de stare de bine pentru probleme care trebuie rezolvate în cu totul alt mod, mâncarea vine cu efectele secundare reprezentate de aportul unui exces de calorii într-un organism care nu a avut senzaţie de foame. Din această cauză, nu ideea de mâncare sănătoasă ar trebui să ne preocupe pentru că, oricum, orice este în natură şi orice este pe piaţă este sănătos. Problema este cât mâncăm şi cum reuşim noi, ca şi individ, să transformăm o mâncare sănătoasă într-una nesănătoasă. Cantitatea şi mâncatul excesiv, şi chiar dacă vorbim de o salată verde, pot aduce o problemă de sănătate”.

Sărbătoarea Pâinii se desfăşoară la cora astfel:

magazinele cora din Bucureşti în perioada 16-19 mai

magazinele cora din Cluj – Napoca, Drobeta şi Arad în perioada 23-26 mai

magazinele cora din Arad, Baia Mare şi Constanţa în perioada 30 mai-2 iunie

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
paine,
sarbatoare
/actualitate/de-ce-consuma-romanii-din-ce-in-ce-mai-putina-paine-10885134
10885134
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.