De ce cade dolarul

Postat la 10 mai 2006 1 afişăre

Exista mai multi factori care au dus, in ultima perioada, la scaderea alarmanta a dolarului.

 

DEFICIT DE CONT CURENT  Diferenta negativa dintre exporturile si importurile americane a ajuns la cifre colosale (66 mld. $, aproape 6% din PIB-ul SUA), ceea ce face din dolarul slab o necesitate.

 

PERFORMANTE SLABE Chiar daca si-a revenit usor anul acesta, economia americana nu a creat locuri de munca noi si este inca dependenta de un cost scazut al imprumuturilor.

 

DOBANZI MICI Rata de referinta a dobanzii FED a coborat anul acesta si la 1%. Acest lucru a ieftinit imprumuturile, dar a scazut si atractivitatea depozitelor in dolari.

 

INCREDERE REDUSA Multe institutii si state europene si asiatice au inceput sa isi reduca rezervele si depozitele in dolari, fapt care a crescut oferta la nivel international.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
De ce cade dolarul
/actualitate/de-ce-cade-dolarul-1005882
1005882
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.