De ce a tăiat primarul dintr-o comuna din România o sculptură aflată în patrimoniul oraşului şi a dus-o la fier vechi

Postat la 10 octombrie 2017 530 afişări

Primarul oraşului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, este în centrul unui nou scandal după ce, din dispoziţia sa, angajaţii Primăriei au tăiat în mai multe bucăţi o sculptură aflată în patrimoniul oraşului şi au dus-o la fier vechi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De ce a tăiat primarul dintr-o comuna din România o sculptură aflată în patrimoniul oraşului şi a dus-o la fier vechi

Lucrarea, intitulată ”Veriga”, face parte dintr-un ansamblu de opere ale sculptorului Maxim Dumitraş şi a fost realizată în anul 2004, la iniţiativa unei companii italiente din oraşul Sîngeorz-Băi. Firma a plătit lucrarea şi a donat-o Primăriei, sculptura de mari dimensiuni fiind instalată la intrare în oraş.

Zilele trecute, angajaţii Primăriei din Sîngeorz-Băi, la solicitarea primarului, au tăiat în bucăţi sculptura şi soclul pe care era aşezată şi le-au transportat la o companie care se ocupă cu colectarea fierului vechi.

“Zilele acestea, primarul Traian Ogâgău a tăiat efectiv sculptura de la intrarea în oraşul Sîngeorz-Băi, aflată în administrarea şi întreţinerea Primăriei. Lucrarea se numea <Veria>, a fost executată de Maxim Dumitraş în anul 2004. Fără cuvinte! (...) Nu este nicio greşeală! Mi s-a spus că au tăiat-o pentru că ruginise... Am sunat la Rodna (sediul firmei de fier vechi / n.r.), e tăiată în bucăţi, postamentul a fost distrus şi el. Dacă era ruginită, era obligaţia celor din Consiliul Local să întreţină sculptura”, a anunţat sculptorul Maxim Dumitraş pe pagina sa de socializare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.