De ce a demisionat CEO-ul celui mai valoros startup din lume la vârsta de 38 de ani

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 22 mai 2021 52 afişări

De ce a demisionat CEO-ul celui mai valoros startup din lume la vârsta de 38 de ani

Zhang Yiming, cofondatorul şi CEO-ul companiei-mamă a TikTok, ByteDance, a anunţat că va renunţa la poziţia de şef al conglomeratului în valoare de 400 de miliarde de dolari, conform Fortune.

„Încă de la începutul anului, am petrecut mult timp gândindu-mă la feluri în care să obţin realizări pe termen lung care nu se pot baza pur şi simplu pe progrese stabile, însă nesemnificative”, reiese dintr-o scrisoare transmisă angajaţilor în care Zhang a adăugat că „îi lipsesc o parte din aptitudinile unui manager ideal”.

Zhang, 38 de ani, a declarat că decizia de a părăsi conducerea celui mai valoros startup din lume îi va permite să aibă un impact mai mare asupra iniţiativelor sale pe termen lung. Cofondatorul ByteDance Liang Rubo va prelua funcţia de CEO după o perioadă de tranziţie de şase luni.

Mişcarea miliardarului vine în timpul unui mediu de operare tot mai dificil pentru directorii executivi chinezi din mediul tech. Autorităţile au înăsprit controalele asupra giganţilor tech, văzuţi altădată cu ochi mult mai buni, iar muncitorii din industrie încearcă să riposteze faţă de orele istovitoare de muncă.

Perioada actuală implică sarcini extrem de delicate pentru orice CEO, cu atât mai mult pentru o persoană ca Zhang, care admite că nu îl interesează „gestionarea efectivă a oamenilor”.

Antreprenorul a mai declarat că nu este „o persoană foarte sociabilă, preferând activităţile solitare precum cititul, ascultatul muzicii şi visatul cu ochii deschişi”.

TikTok numără peste un miliard de utilizatori la nivel mondial, dintre care 100 de milioane se găsesc în Statele Unite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tiktok,
bytedance,
ceo,
demisie,
angajati,
declaratii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.