De câţi bani ai nevoie ca să te simţi bogat? Suma este mai mare decât ai crede

Postat la 28 august 2018 812 afişări

De câţi bani ai nevoie ca să te simţi bogat? Suma este mai mare decât ai crede

Aproximativ 5% dintre americani sunt milionari, iar dintre aceştia, 9 din 10 au o avere cuprinsă între 1 şi 5 milioane. Mai mulţi analişti sunt de părere că suma nu este însă suficientă.

"Mulţi oameni cred că, dincolo de bunuri sau servicii tangibile, bogăţia înseamnă să ai şi ceva spaţiu de manevră - suficiente fonduri pentru a putea acoperi o pierdere mare, spre exemplu", a scris jurnalistul Norman Vanamee în revista Town&Country, citat de Fortune.

Vanamee a consultat mai mulţi experţi pentru a determina "numărul fericirii" pentru un ipotetic cuplu de adulţi cu vârste cuprinse între 35 şi 45 de ani, cu doi copii. Aceştia ar locui într-un apartament luxos din New York, ar cumpăra frecvent piese de artă şi ar pune deoparte câte 25 de milioane de dolari ca moştenire pentru fiecare copil. În acest caz ipotetic, "numărul fericirii" ar fi 190 de milioane de dolari.

"În ceea ce-i priveşte pe miliardari, aceştia iau ca punct de plecare valoarea de 100 de milioane de dolari când se gândesc la o sumă consistentă", a scris Richard Kirshenbaum într-un editorial publicat de New York Observer. Estimarea nu îi aparţine, ci vine din partea mai multor miliardari pe care Kirshenbaum i-a intervievat.

Pe de altă parte, Robert Frank, editor la CNBC şi realizator al emisiunii "Vieţile secrete ale celor super-bogaţi" spune că valoarea este mai puţin relevantă decât modul în care ai acumulat averea şi ce vrei să faci cu ea.

"Încă simt, uneori, că nu am suficienţi bani", a declarat pentru Fortune multimilionarul Thomas Gallagher. "Am mai mulţi bani decât mi-aş fi închipuit vreodată că pot avea, dar încă îmi pun diverse întrebări - dacă am destul, dacă nu voi trăi cumva mai mult decât am crezut."

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.