Davos: Previziunile lui „Dr. Doom“ pentru zona euro au fost dejucate de Merkel, Draghi şi Grecia

Autor: Vlad Popescu Postat la 22 ianuarie 2013 53 afişări

În frunte cu Nouriel Roubini, supra­numit Dr. Doom pentru previziunile pre­pon­derent negative, economiştii şi investitorii care proclamau în urmă cu un an ieşirea iminentă a Greciei din zona euro au fost reduşi la tăcere de ambiţia liderilor europeni, dar şi de rezistenţa poporului elen în faţa crizei.

În frunte cu Nouriel Roubini, supra­numit Dr. Doom pentru previziunile pre­pon­derent negative, economiştii şi investitorii care proclamau în urmă cu un an ieşirea iminentă a Greciei din zona euro au fost reduşi la tăcere de ambiţia liderilor europeni, dar şi de rezistenţa poporului elen în faţa crizei. Printre profeţii care s-au înşelat sunt preşedintele Goldman Sachs, Paul Krugman şi Joseph Stiglitz, laureaţi ai Premiului Nobel pentru economie şi preşedintele Pimco Mohamed El-Erian. Politicienii europeni au acţionat cu deter­mi­nare anul trecut pentru a asigura supra­vieţuirea proiectului european, iar grecii au dat do­vadă de mai multă răbdare sub povara austerităţii decât se aşteptau mulţi observatori. "Aceşti factori au fost subestimaţi. Ieşirea Greciei din zona euro este mult mai puţin probabilă în acest an, însă nu cu probabilitate zero", a declarat pentru Bloomberg eco­nomis­tul Nouriel Roubini, laureat al Premiului Nobel, care anticipa cu 12 luni în urmă, la Davos, în timpul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial, că plecarea statului elen din uniunea monetară ar fi iminentă.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Davos,
previziuni,
Dr. Doom,
zona euro,
Merkel,
Draghi,
Grecia
/actualitate/davos-previziunile-lui-dr-doom-pentru-zona-euro-au-fost-dejucate-de-merkel-draghi-si-grecia-10515488
10515488
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.