Davos: Marii bancheri ai lumii sunt tot mai încrezători în rezolvarea crizei zonei euro

Postat la 27 ianuarie 2012 14 afişări

Unii dintre cei mai importanţi bancheri ai lumii prezenţi la Davos sunt tot mai optimişti în privinţa şanselor de rezolvare a crizei din zona euro şi au încredere că default-ul datoriilor Greciei, devenit inevitabil, va fi unul ordonat.

Participanţii la o reuniune privată de la Forumul Economic Mondial de la Davos, între care s-au aflat directorii generali ai JP Morgan Chase, Barclays, Citigroup şi UBS, au recunoscut că au avut loc progrese semnificative.

Majoritatea au menţionat lansarea de către Banca Centrală Europeană (BCE), luna trecută, a unor împrumuturi ieftine pe trei ani, în valoare de aproape 500 de miliarde de euro, ca un posibil moment de cotitură, după aproape trei ani de haos pe pieţele financiare care a pus în pericol pe unii dintre cei mai mari jucători din sectorul financiar.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/davos-marii-bancheri-ai-lumii-sunt-tot-mai-increzatori-in-rezolvarea-crizei-zonei-euro-9179991
9179991
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.