David Short, unul dintre cei doi jurnalişti britanici care au contribuit la fondarea Ziarului Financiar în 1998, a decedat

Autor: Alex Ciutacu Postat la 24 ianuarie 2019 137 afişări

David Short, jurnalistul britanic adus alături de Joe Cook în România de antreprenorul român Adrian Sârbu pentru a fonda primul cotidian de business din România, Ziarul Financiar, s-a stins din viaţă săptămâna aceasta, la vârsta de 61 de ani.

David Short, unul dintre cei doi jurnalişti britanici care au contribuit la fondarea Ziarului Financiar în 1998, a decedat

David Short a fost publisher la lansarea produsului Ziarul Financiar, şi a venit cu experienţa acumulată în prestigioasa publicaţie Financial Times.

Anul trecut, la evenimentul 20 de ani de la lansarea Ziarului Financiar, Adrian Sârbu, fondatorul şi proprietarul ziarului, a ţinut un discurs în care aminteşte de prima echipă din spatele ZF.

„M-am dus la Londra, am luat legătura cu nişte ziarişti, am mai întrebat încolo-încoace şi mi-au recomandat doi cetăţeni. Pe unul îl cunoşteam din ’96, era un foarte bun jurnalist la The Economist, Joe Cook, iar pe celălalt l-am cunoscut la Londra, David Short (Financial Times). Jurnaliştii de la The Economist erau cei care dădeau, pe vremea aia, tonul în tot ce înseamnă o ideologie de business şi economic în lume, la fel şi cei din Financial Times. Acestea nu sunt produse ale clasei de business, sunt produse ale elitei media din business.”, spune Adrian Sârbu.

David Short a studiat economia şi ştiinţele guvernării la London School of Economics. A obţinut un MBA în cadrul Manchester Business School. A fost media editor pentru The European timp de câţiva ani. Acesta a realizat interviuri cu mai mulţi oameni importanţi, precum realizatorul TV Sir David Frost, magnatul olandez Freddy Heineken, şeful MTV International, Bill Roedy, şi mulţi alţii, se arăta în primele pagini ale Ziarului Financiar

„Este cea mai puternică provocare din cariera mea. Suntem foarte mândri de ceea ce a realizat echipa noastră, de aspectul, formatul şi examinarea profundă a afacerilor din România de azi, de stilul general şi de designul inovator al ziarului. Am discutat cu foarte mulţi oameni de afaceri şi din industria advertisingului despre ziar şi le-am arătat mostrele. Răspunsul aproape unanim a fost: România are nevoie de un astfel de ziar”, scria David Short în 1998.

Acesta a făcut parte din prima echipă alături de Joe Cook, care a fost primul director editorial al produsului Ziarul Financiar.

„Unii dintre prietenii mei mai vechi români sau care stau în România şi-ar putea aminti de fondarea Ziarului Financiar în 1998. David Short a fost publisher la lansare iar eu am fost directorul editorial. Din păcate, David s-a stins din viaţă la începutul săptămânii, acesta a mers la culcare luni noapte şi nu s-a mai trezit niciodată. Înmormântarea sa are loc în data de 1 februarie în oraşul său natal din South Shields. Howay man!”, a scris Joe Cook pe profilul său personal de Facebook.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
ziar,
financiar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.