David Cameron susţine că Marea Britanie nu vrea să întoarcă spatele Europei

Autor: Ioana Matei Postat la 24 ianuarie 2013 16 afişări

Marea Britanie nu vrea să întoarcă spatele Europei, "ci dimpotrivă", a declarat, joi, la Davos premierul britanic David Cameron, la o zi după discursul controversat privind UE, în faţa a zeci de directori şi oficiali politici.

"Nu este vorba despre a întoarce spatele Europei, ci dimpotrivă. Este vorba de a ajunge la o Europă mai competitivă, mai deschisă şi mai flexibilă şi de a asigura locul Marii Britanii în interiorul său", a declarat Cameron în cadrul celui de-al 43-lea Forum Economic Mondial (WEF).

Premierul britanic a explicat că vrea "să negocieze un nou acord" cu Uniunea Europeană, "care să funcţioneze pentru Marea Britanie" şi care să fie acceptat de cetăţenii britanici.

"Nu este bine doar pentru Marea Britanie, ci este necesar şi pentru Europa", a subliniat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
David Cameron,
Marea Britanie,
Europa
/actualitate/david-cameron-sustine-ca-marea-britanie-nu-vrea-sa-intoarca-spatele-europei-10519942
10519942
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.