David Cameron, premierul britanic care a adus Brexitul, a fost plătit cu peste 1 mil. dolari pe an de un fond de investiţii care s-a prăbuşit

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 13 iulie 2021 49 afişări

David Cameron, premierul britanic care a adus Brexitul, a fost plătit cu peste 1 mil. dolari pe an de un fond de investiţii care s-a prăbuşit

Compania britanică de servicii financiare Greensill Capital i-a oferit fostului premier britanic David Cameron un salariu anual de peste un milion de dolari, scrie Financial Times, citând mai multe surse familiare cu situaţia.

Cameron a primit banii datorită unei funcţii part-time de consilier, care a inclus un efort de securizare a fondurilor pentru compania ce avea să se prăbuşească în primăvara acestui an.

Familia Greensill a încasat 200 de milioane de dolari înainte de prăbuşirea fondului, după o finanţare efectuată de gigantul japonez SoftBank, în valoare de 1,5 miliarde de dolari

Contractul lui Cameron a presupus 25 de zile de muncă pe an în calitate de consilier al board-ului, fostul prim-ministru câştigând zilnic echivalentul a 40.000 de dolari.

Prăbuşirea fondului Greensill a afectat şi companiile conduse de miliardarul anglo-indian Sanjeev Gupta, care deţine şi combinatul Liberty Galaţi. Înainte să intre în insolvenţă, Greensill reprezenta cel mai mare creditor al GFG Alliance, din care face parte şi producătorul de oţel Liberty Steel.

O bancă italiană s-a prăbuşit din cauza expunerii pe Greensill Capital şi GFG Alliance

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.