David Cameron: Marea Britanie este pregătită să lupte pentru Insulele Malvine, revendicate de Argentina

Postat la 06 ianuarie 2013 49 afişări

Premierul britanic, David Cameron, avertizează că Marea Britanie este pregătită, dacă va fi necesar, să lupte pentru păstrarea Insulelor Malvine, arhipelag din Atlanticul de Sud revendicat de Argentina.

"Determinarea noastră este extrem de puternică", a subliniat Cameron la postul BBC1, subliniind că Marea Britanie dispune în continuare de "al cincilea cel mai mare buget al apărării din lume".

Întrebat dacă Marea Britanie va lupta pentru păstrarea arhipelagului, Cameron a răspuns: "Sigur că da, avem importante mijloace de apărare, ceea ce este primordial, avem avioane de vânătoare şi trupe staţionate pe Insulele Falklands" (numele britanic al Insulelor Malvine).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/david-cameron-marea-britanie-este-pregatita-sa-lupte-pentru-insulele-malvine-revendicate-de-argentina-10432685
10432685
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.