David Cameron îi spune preşedintelui CE că Europa trebuie să se schimbe

Autor: Iuliana Enache Postat la 26 mai 2015 38 afişări

Premierul britanic, David Cameron, i-a spus preşedintelui Comisiei Europene că ţara sa are nevoie de un nou acord privind Europa, înainte de a milita pentru reformarea blocului comunitar pe lângă alţi lideri naţionali, în această săptămână, relatează Reuters, în pagina electronică.

Discuţiile dintre Cameron şi preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, în cadrul unei cine, luni, s-au concentrat pe reformarea Uniunii Europene şi renegocierea relaţiilor cu Bruxelles-ul, a declarat o purtătoare de cuvânt a Guvernului.

"Premierul a subliniat că britanicii nu sunt mulţumiţi cu situaţia actuală şi cred că UE trebuie să se schimbe pentru a gestiona mai bine îngrijorările lor", a declarat ea.

Juncker a reiterat că vrea să găsească "o înţelegere corectă pentru Marea Britanie", a adăugat ea, subliniind că amândoi liderii au convenit că sunt necesare mai multe discuţii pentru a se găsi o cale de a avansa.

Cameron a promis în faţa electoratului britanic la începutul lunii că va renegocia rolul Marii Britanii în Europa şi va organiza, până la sfârşitul lui 2017, un referendum privind rămânerea ţării în UE.

Cameron a declarat că schimbarea regulilor pentru beneficiile sociale este o cerinţă absolută în orice renegociere. El vrea să oblige imigranţii UE să aştepte patru ani înainte de a accede la beneficii sociale în Marea Britanie şi să câştige dreptul de a deporta şomerii europeni care îşi caută de lucru după şase luni.

Cameron va începe apoi un tur în cinci capitale europene spre sfârşitul acestei săptămâni, pentru a discuta cu lideri cheie ai UE în legătură cu planurile sale de reformă.

Premierul britanic va merge mai întâi în Danemarca, unde va discuta cu omologul său Helle Thorning-Schmidt, joi, după care în Olanda, unde se va întâlni cu premierul Mark Rutte. Ulterior, el se va întâlni cu preşedintele francez Francois Hollande la Palatul Elysee din Paris. Vineri, Cameron se va întâlni cu premierul polonez Ewa Kopacz la Varşovia şi cu cancelarul german Angela Merkel la Berlin.

Cameron speră să discute individual cu toţi cei 27 de lideri europeni înainte de Consiliul European de la sfârşitul lui iunie, unde este aşteptat să îşi prezinte detaliat planurile de reformă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
M.BRITANIE,
/actualitate/david-cameron-ii-spune-presedintelui-ce-ca-europa-trebuie-sa-se-schimbe-14336038
14336038
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.