David Cameron avertizează: Dacă bugetul UE nu va fi redus, nu va exista un acord

Postat la 08 februarie 2013 21 afişări

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a avertizat că ar putea bloca acordul privind bugetul multianual al UE dacă acesta nu va fi redus.

"În noiembrie, cifrele prezentate erau prea mari. Trebuie reduse. Dacă nu se va întâmpla aşa, nu va exista un acord", a spus Cameron la sosirea la summitul de la Bruxelles.

Venirea la summit este prima vizită europeană efectuată de Cameron după discursul din 23 ianuarie, în care a cerut reformarea UE şi a anunţat un referendum privind apartenenţa Marii Britanii la blocul comunitar.

Cancelarul german, Angela Merkel, are dubii în legătură cu ajungerea la un acord privind bugetul multianual al UE cu ocazia summitului european, apreciind că poziţiile statelor membre încă sunt destul de "distante". "Nu putem spune dacă va exista un acord. Poziţiile statelor membre încă sunt destul de distante", a spus Merkel la sosirea la summitul de la Bruxelles.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
David Cameron,
bugetu,
UE,
/actualitate/david-cameron-avertizeaza-daca-bugetul-ue-nu-va-fi-redus-nu-va-exista-un-acord-10550640
10550640
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.