Datorii, ineficienta, proiecte

Postat la 25 octombrie 2005 1 afişăre

Termoelectrica are putine atuuri pentru a atrage investitori, dar si multe probleme de rezolvat inainte de a convinge o companie sa-si puna banii la bataie.

Termoelectrica are putine atuuri pentru a atrage investitori, dar si multe probleme de rezolvat inainte de a convinge o companie sa-si puna banii la bataie.

 

DATORII: Potrivit raportului administratorilor, societatea Termoelectrica inregistra, la finele anului trecut, creante de peste 21.600 miliarde de lei si credite bancare care depasesc 18.000 miliarde lei.

 

PRODUCTIE: In luna aprilie a anului trecut, Termoelectrica detinea, in mod direct, capacitati de productie de 1.715 MW. Acum, puterea instalata mai e de 1.500 MW si va mai scadea in urmatorii ani.

 

PROIECTUL DOICESTI: Managerii Termoelectrica au pregatite proiecte al caror total de investitii trece de 600 milioane euro. Cel mai atractiv pare a fi cel pentru inlocuirea unitatii 7 de la Doicesti de 200 MW cu o noua unitate de condensare operata pe carbune; proiectul ar avea eficienta de 90-95%, conform specialistilor, un cost estimat de 155-160 milioane de euro.

 

ALTE PROIECTE: Termoelectrica mai are in vedere o investitie intr-un ciclu combinat de producere pentru Borzesti (viitorul grup de 200 MW ar fi interesant o data cu inaugurarea platformei petrochimice de la Onesti), dar si pentru Braila, unde se pregateste caietul de sarcini pentriu reconversia grupului 4 de 330 MW de pe hidrocarburi pe huila energetica din import. Pentru acest proiect de 250 milioane de euro, managerii Termoelectrica spun ca ar exista investitori interesati.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Datorii,
ineficienta,
proiecte
/actualitate/datorii-ineficienta-proiecte-1004857
1004857
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.