Date IMPOSIBILE trimise de sonda Voyager înapoi pe Pământ! Cercetătorii nu ştiu ce să creadă!

Postat la 27 mai 2022 352 afişări

Date IMPOSIBILE trimise de sonda Voyager înapoi pe Pământ! Cercetătorii nu ştiu ce să creadă!

Ceva ciudat se întâmplă cu Voyager 1. Sonda veterană îşi continuă călătoria dincolo de sistemele solare, colectând date ştiinţifice de mare valoare totul în timp ce studiază spaţiul interstelar.

Cu toate acestea, inginerii de la NASA au descoperit informaţii cel puţin surprinzătoare. Datele oferite de AACS – Attitude Articulation and Control System pot părea lipsite de semnificaţie, cel puţin la prima vedere.

AACS este un sistem fundamental pentru sondă, în principal pentru că ajută la orientarea antenei staţiei Voyager 1 direct către planeta noastră. Dacă se decalibrează, am putea să nu mai comunicăm niciodată cu aceasta, sonda fiind cel mai îndepărtat obiect creat de om, potrivit IFL Science.

Sonda veterană Voyager 1 a dezvăluit date ciudate

Din câte îşi pot da seama specialiştii, AACS trimite date telemetrice generate aleatoriu ori nişte date care par imposibile. Cu toate acestea, nu a fost declanşat niciun sistem de protenţie împotriva erorilor, iar antena continuă să fie orientată spre planeta noastră.

Echipa de specialişti investighează să afle care este cauza acestei probleme, dar până când nu se înţelege acest lucru, nu se poate estima impactul observaţiilor ştiinţifice.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cercetatori,
pamant

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.