Dare 2 Care - Give Blood, Save Lives

Autor: Ioana Matei Postat la 01 octombrie 2020 85 afişări

Dare 2 Care - Give Blood, Save Lives

Accenture România

Motivaţie:

Pentru Accenture România, responsabilitatea este determinată de două caracteristici, spun reprezentanţii companiei, aflate într-o relaţie strânsă cu valorile companiei – grija şi respectul faţă de clienţi şi societate. Concret, proiectele de responsabilitate socială au drept trăsături comune faptul că se desfăşoară prin parteneriate solide, pe termen lung şi, mai mult decât atât, încurajează implicarea angajaţilor companiei. Accenture s-a implicat în mai multe proiecte centrate pe promovarea diversităţii la locul de muncă, susţinere pentru educaţie şi acţiuni de voluntariat. „Acestea din urmă le oferă angajaţilor noştri oportunitatea de a avea un impact semnificativ în comunităţile în care lucrează şi trăiesc”, spun reprezentanţii companiei.

Descrierea proiectului:

Una dintre cele mai importante acţiuni de voluntariat a angajaţilor Accenture este „Dare 2 Care - Give Blood, Save Lives”, parte a programului de corporate citizenship al Accenture România. Fiind o companie care în România are peste 3.500 de angajaţi, reprezentanţii Accenture au văzut oportunitatea de a aduce o reală schimbare prin încurajarea şi facilitarea donării de sânge de către angajaţi. În anul 2019 au avut loc sesiuni trimestriale de donare la birou în toate oraşele în care Accenture are birouri locale, numărul total de angajaţi fiind de 400, în creştere faţă de anul anterior, chiar şi în aceste condiţii de pandemie. Pornit la iniţiativa unor angajaţi, programul de donare de sânge se află în al treilea an de implementare, iar numărul de donatorilor a crescut de la an la an în toate cele şase oraşe în care avem birouri.

Efecte:

În fiecare zi, la nivel naţional este nevoie de minimum 1.000 de litri de sânge, iar fiecare donare de sânge poate salva trei vieţi. Corelând aceste două aspecte cu procentul scăzut, de 2%, al românilor care aleg să se implice în această cauză socială, comparativ cu media de 10% la nivel european, „am considerat absolut necesară alăturarea noastră acestei cauze”, spun reprezentanţii companiei. Efectul campaniei de comunicare internă a fost creşterea numărului de donatori de la an la an şi mai ales în această perioadă când, din cauza pandemiei, s-a înregistrat o scădere drastică a numărului de donatori de sânge. „Planul nostru nu este doar să continuăm să punem în aplicare această iniţiativă, ci şi să o dezvoltăm: ne propunem să creştem constant numărul de donatori, acoperind toate cele şase oraşe în care avem birouri în România”, îşi descriu planurile referitoare la această campanie reprezentanţii Accenture România.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.