Daniel Zamfir: ROBOR-ul nu putea să crească atât de repede fără ca BNR să permită lucrul acesta

Postat la 03 octombrie 2017 74 afişări

Preşedintele Comisiei economice din Senat, liberalul Daniel Zamfir, a declarat, marţi, că nivelul ROBOR nu putea creşte atât de repede în această perioadă, fără ca BNR să permită lucrul acesta, afirmând că speră ca, în urma discuţiilor de la Banca Naţională, lucrurile să reintre în normal.

Daniel Zamfir: ROBOR-ul nu putea să crească atât de repede fără ca BNR să permită lucrul acesta

”Mie îmi e foarte clar că ROBOR-ul nu putea să crească atât de repede în această perioadă fără ca BNR să permită lucrul acesta. Eu sper ca astăzi (marţi – n.r.), după discuţiile care au avut loc la Banca naţională, lucrurile să se calmeze şi să reintre în normal. Nu cred că este o foame aşa de mare de lichiditate pe piaţă ca ROBOR-ul să ajungă, spuneam , într-un termen atât de scurt la un asemenea nivel. Sigur că veniturile suplimentare din accize au fost mâncate de creşterea dobânzilor", a declarat senatorul Daniel Zamfir.

El s-a arătat ”îngrijorat” de ultimele declaraţii ale consilierului lui Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, Adrian Vasilescu.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.