Cum s-a ajuns ca un medic să plece din România la fiecare şase ore

Postat la 03 octombrie 2017 307 afişări

Libertatea de mişcare este una dintre pietrele de temelie ale Uniunii Europene. Când vine vorba despre serviciile de sănătate din ţările sărace din blocul comunitar, aceasta devine o problemă. Tot mai mulţi doctori şi asistente se mută dintr-o ţară în alta pentru condiţii mai bune de muncă. O asemenea migraţie nu este întâlnită în cazul niciunei alte profesii. România, de unde pleacă un medic la şase ore, nu este singura ţară care se confruntă cu o criză a personalului medical.

Cum s-a ajuns ca un medic să plece din România la fiecare şase ore

Migraţia are loc în special în rândul practicanţilor din ţările estice ale Europei, care merg să lucreze în vest, plecând, astfel, din ţările sărace, spre cele bogate ale continentului, arată o analiză Politico realizată pe baza datelor Comisiei Europene. Instituţia blocului comunitar a analizat fenomenul exodului personalului medical şi arată că aceste ţări, în definitiv, ajung să pregătească doctori pentru vecinii lor mai bogaţi.

Citiţi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.