SIFI TM Agro investeşte 1 milion de euro în complexul Siloz Carani

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 02 octombrie 2017 503 afişări

SIFI TM Agro derulează un nou program de investiţii pentru Siloz Carani, cel mai mare hub logistic destinat produselor agricole din România, inaugurat anul trecut în vestul ţării. În urma noului plan investiţional care însumează un milion de euro în 2017, Siloz Carani va deţine unul dintre cele mai mari uscătoare de cereale din România şi va creşte semnificativ capacitatea de încărcare.

SIFI TM Agro investeşte 1 milion de euro în complexul Siloz Carani

Noul program de investiţii aflat în curs de implementare va permite uscarea a minim 2.000 tone de cereale pe zi. Extinderea instalaţiei existente are ca obiectiv dezvoltarea semnificativă a capacităţii de preluare şi dublarea capacităţii de livrare de cereale. Astfel, peste 5.000 tone vor putea fi recepţionate zilnic, iar capacitatea de încărcare în vagoane creşte până la 2.000 tone de cereale pe zi.

“Cu peste 200.000 de tone de cereale procesate în campania agricolă 2016/2017, Siloz Carani a devenit cel mai mare depozitar independent de produse agricole din România. Pentru anul agricol 2017/2018, administratorii Siloz Carani urmăresc consolidarea business-ului. Strategia de dezvoltare avută în vedere împreună cu planul operaţional urmăresc să asigure fidelizarea clienţilor din campania anterioară şi abordarea unui noi segment, cel al fermierilor agricoli. De asemenea, compania urmăreşte să introducă noi servicii în portofoliul său pentru a-şi consolida poziţia de leader ca hub agribusiness, a declarat Dan Dolghin, Director General SIFI TM Agro.

Siloz Carani, situat strategic în una dintre cele mai importante zone agricole din ţară, foarte aproape de Timişoara, dar şi de Autostrada A1, este cel mai mare hub logistic agricol din ţară, cu o capacitate de recepţie/livrare de 5.000 tone zilnic şi cu o capacitate totală de depozitare de peste 170.000 de tone. Investiţia beneficiază, de asemenea, de o infrastructură feroviară, dispusă la linia electrificată, ceea ce permite accesul la cel mai bun tarif de transport feroviar din zona de Vest. Într-un an de zile de la relansare, hub-ul logistic a devenit cel mai mare depozitar independent de cereale din România, cu un rulaj realizat de peste 200.000 de tone.

Obiectivul investitorilor este de a transforma silozul din Carani într-un hub agribusiness prin reunirea, în acelaşi spaţiu, a tuturor funcţiilor implicate în domeniul tradingului de cereale: producători, distribuitori, furnizori de materiale şi servicii logistice şi cumpărători de produse agricole.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.