Daniel Noboa, un om de afaceri de 35 de ani, a fost ales preşedinte al Ecuadorului

Autor: Andreea Tobias Postat la 16 octombrie 2023 16 afişări

Daniel Noboa, un om de afaceri de 35 de ani, a fost ales preşedinte al Ecuadorului

Daniel Noboa, un om de afaceri de 35 de ani, a fost ales preşedinte al Ecuadorului, învingând-o pe Luisa González, candidata de stânga. În campanie, Noboa a promis să creeze locuri de muncă şi să reducă criminalitatea.

Noboa, în vârstă de 35 de ani, care a renunţat la un loc de muncă la compania familiei sale când a fost ales în legislativ, în 2021, a obţinut peste 52% din voturi, învingând-o pe contracandidata de stânga Luisa Gonzalez, care avea aproximativ 48%, cu numărătoarea iniţială aproape completă, notează Reuters.

"Mâine începem să lucrăm pentru acest nou Ecuador, începem să lucrăm pentru a reconstrui o ţară grav lovită de violenţă, de corupţie şi de ură", a declarat Noboa în faţa susţinătorilor din oraşul Olon, după ce a obţinut victoria într-o campanie marcată de asasinarea candidatului anticorupţie Fernando Villavicencio.

Gonzalez şi-a recunoscut înfrângerea şi l-a felicitat pe Noboa.

Noboa a crescut însoţindu-l pe tatăl său, Alvaro, în timpul multiplelor încercări eşuate ale acestuia din urmă de a deveni preşedinte, şi a fost o surpriză calificarea sa în turul doi de scrutin.

Campania sa s-a îndepărtat de retorica populistă a tatălui său.

Victoria sa va fi un „leac imediat” pentru pieţe, au spus analiştii, dar alegerea cabinetului său este încă necunoscută şi este posibil să influenţeze perspectivele pieţei pe termen lung.

Economia ecuadoriană a avut dificultăţi în a-şi reveni de la pandemia de coronavirus, ceea ce a contribuit la creşterea criminalităţii - pe care preşedintele demisionar Guillermo Lasso o pune pe seama disputelor dintre bandele de traficanţi de droguri - şi la o creştere bruscă a emigraţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
daniel noboa,
ecuador,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.