Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii: Trebuie să avem o viziune foarte clară în perioada următoare şi să insistăm pe mărirea bugetului agricol european

Autor: Ramona Cornea Postat la 29 octombrie 2019 35 afişări

Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii: Trebuie să avem o viziune foarte clară în perioada următoare şi să insistăm pe mărirea bugetului agricol european

Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, crede că România trebuie să aibă o viziune agricolă clară în următoarea perioadă şi să insiste pentru un buget agricol mai mare din partea Uniunii Europene.

”Noi suntem în partea de directie, adică în ce direcţie o ia România în continuare. Avem două teme pe masă – noua politică agricolă şi cum ne poziţionăm în acest sens şi este cea de politici publice naţionale. Trebuie să ne orientăm şi să avem o viziune foarte clară în perioada următoare. Din punct de vedere al politicii agricole, trebuie să urmărim câteva teme. Prima este cea a bugetului - sectorul agricol din România trebuie să primească 27% din ceea ce înseamnă bugetul total al UE. România este pe un trend bun, un trend al investiţiilor, iar noi trebuie să insistăm pe mărimea bugetului agricol european”, a declarat Daniel Botănoiu în cadrul conferinţei ZF Agribusiness 2019.

Ce a mai declarat Daniel Botănoiu:

  • Considerăm că trebuie să avem în vedere partea de cercetare şi inovare. Nu poţi să ai rezultate dacă nu ai tehnologie care să corespundă cu ceea ce se întâmplă astăzi.
  • România are o cerere pentru a beneficia un instrument special pt ceea ce se întâmplă în bazinul Mării Negre. România trebuie să beneficieze de acest instrument pe perioada în care piaţa nu funcţionează corect.
  • Un al lucru important este legat de tineri, menţinerea tinerilor în mediul rural este importantă, nu doar atragerea lor acolo.
  • Cred că este momentul să valorificăm resursele. Sunt paşi făcuţi în această direcţie, dar nu sunt suficienţi. Sunt începuţi, dar trebuie continuaţi.
  • România produce produse cu valoare adăugată mare. Din acel exportator de produse cu valoare adăugată mare s-ar putea să ajungă unul dependent de importuri.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.