LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Daniel Baciu, şeful Casei Naţionale de Pensii, a dat vestea cea mare pentru pensionari: „Facem recalcularea”

Postat la 04 septembrie 2023 410 afişări

Daniel Baciu, şeful Casei Naţionale de Pensii, a dat vestea cea mare pentru pensionari: „Facem recalcularea”

Veşti bune pentru cinci milioane de pensionari după ce Daniel Baciu, şeful Casei Naţionale de Pensii, a dat vestea cea mare la nivel naţional la scurt timp după decizia Guvernului de zilele trecute.

Oficialul a transmis că Ordonanţa de Urgenţă nr. 70 din 31 august 2023 a fost adoptată, motiv pentru care vor exista o serie de modificări importante în sistemul pensiilor publice din România, mai ales după publicarea deciziei în Monitorul Oficial.

Daniel Baciu, şeful Casei Naţionale de Pensii, a dat vestea cea mare pentru pensionari: „Facem recalcularea”

Astfel, pensiile românilor au fost modificate.

„Veşti bune! A fost adoptată în şedinţă de guvern şi publicată în Monitorul Oficial, OUG 70 din 31 aug 2023 privind reglementarea unor măsuri din domeniul pensiilor publice care a avut în componenţă patru puncte principale:

1. prelungirea avizelor pentru condiţiile de muncă deosebite şi speciale, 2. prelungirea termenului pentru contractele de asigurare ce vizează cumpărarea de vechime retroactivă până la data de 31.12.2024, 3. obligativitatea semnăturii olografe şi a ştampilei pentru documentele de vechime şi sporuri eliberate de angajatori sau deţinătorii legali de arhivă.

4. prelungirea contractelor de muncă pentru cei 1.000 de angajaţi până la data de 31.08.2024., având ca principal obiectiv certificarea datelor din carnetele de muncă, aflate în baza de date a CNPP, care vizează perioadele de activitate anterioare datei de 1 aprilie 2001, spre utilizarea lor la calculul pensiilor.

Suntem la finalul procesului de evaluare şi digitizare a dosarelor de pensie având 90% stadiul de progres, urmând să facem recalcularea după ce noua lege a pensiilor va fi adoptată în actuala sesiune parlamentară. Reforma sistemului public de pensii este un proces ireversibil şi sunt convins că se va realiza în perioada următoare”, a transmis Daniel Baciu.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
casa,
pensii,
pensionari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.