Dăncilă îi cere lui Iohannis să se abţină de la declaraţii privind preluarea preşedinţiei Consiliului UE: Fac rău. Suntem pregătiţi

Postat la 13 noiembrie 2018 23 afişări

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi că România este pregătită cu privire la preluarea preşedinţiei Consiliului UE şi că declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis fac rău ţării, cerându-i să se abţină.

Dăncilă îi cere lui Iohannis să se abţină de la declaraţii privind preluarea preşedinţiei Consiliului UE: Fac rău. Suntem pregătiţi

Aceasta a făcut şi un apel către preşedintele Klaus Iohannis.

"Aceste declaraţii fac rău României, cred că este fără precedent într-un stat membru UE şi cer tuturor, inclusiv preşedintelui, să se abţină pentru că România are nevoie de consens şi buni români şi unitate. Ne-am obişnuit legat de aceste atacuri şi nu vreau să procedez cum face dumnealui. E important să vin cu lucruri concrete pentru români.

Pentru mine a fost important că ieri am acordat ajutoare de stat pt 9 companii, de câte ori mă va ataca preşedintele Iohannis îi voi răspunde cu ce face noi, acest guvern. Românii s-au săturat de dispute, eu m-am săturat. Îl rog pe preşedinte să nu mai iasă cu aceste declaraţii. Acest lucru a fost subliniat şi de dl. Juncker care a spus că dacă vrem să avem succes trebuie să existe consens între preşedinte, Parlament, Guvern", a mai spus Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că România nu este pregătită pentru preluarea Consiliului Uniunii Europene, în condiţiile în care la Guvern factorii responsabili sunt schimbaţi sau pleacă, iar "lucrurile au luat-o razna".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
abtinere,
consiliu,
declaratii,
pregatiri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.