Dăncilă, despre întâlnirea pe OUG pe legile justiţiei: Am invitat şi reprezentanţii PG, DNA şi DIICOT

Postat la 27 februarie 2019 34 afişări

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, referindu-se la întâlnirea avută luni cu reprezentanţii CSM şi asociaţiile pe ordonanţa de urgenţă pe legile justiţiei, că i-a invitat şi pe oficialii din Parchetul General, DNA şi DIICOT la discuţii.

Dăncilă, despre întâlnirea pe OUG pe legile justiţiei: Am invitat şi reprezentanţii PG, DNA şi DIICOT

"Am avut la începutul săptămânii, alături de ministrul Justiţiei, o întâlnire cu reprezentanţii CSM, Inspecţiei Judiciare şi ai principalelor asociaţii profesionale din domeniul juridic, pentru a discuta despre cadrul legislativ. Aş vrea să se ştie că am transmis invitaţia şi reprezentanţilor Parchetului General, DNA şi DIICOT. Am dat dovadă de toată deschiderea pentru că e de datoria primului ministru să invite toate părţile implicate, având în vedere opiniile exprimate în spaţiul public de către diferiţi reprezentanţi ai corpului magistraţilor. Nu a fost vorba despre o negociere, aşa cum au încercat unii să speculeze în spaţiul public, pentru că independenţa justiţiei şi respectarea drepturilor cetăţenilor nu se negociază. Au fost discuţii deschise şi constructive pentru a identifica cele mai bune soluţii pentru funcţionarea sistemului judiciar, cu respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţeanului", a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a precizat că soluţiile agreate cu oficialii Consiliului Superior al Magistraturii şi aosciaţiile de magistraţi se vor regăsi într-un act normativ, care e deja în lucru.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
reprezentanti,
intalnire,
diicot,
dna

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.