LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Dăncilă: Chiar vă doriţi să veniţi la guvernare? Eu ştiu că nu. Sunteţi Alianţa Austerităţii

Postat la 18 iunie 2019 33 afişări

Camera Deputaţilor şi Senatul vor dezbate şi vota, marţi, în plen reunit de la ora 14.00, moţiunea de cenzură prin care partidele de opoziţie vor demiterea Guvernului Dăncilă. PSD a anunţat că va asigura cvorumul de şedinţă, însă nu va vota moţiunea.

Dăncilă: Chiar vă doriţi să veniţi la guvernare? Eu ştiu că nu. Sunteţi Alianţa Austerităţii

UPDATE ora 15.20 Dăncilă, către opoziţie: Vă recomand să puneţi moţiunea într-un plic şi s-o trimiteţi la Cotroceni

Viorica Dăncilă le-a recomandat partidelor din opoziţie să pună moţiunea într-un plic şi s-o trimită direct la preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni. Afirmaţia premierului vine în contextul în care vorbea despre creşterea alocaţiilor pentru copii din cauza blocării bugetului de stat.

„Cea mai mare minciună pe care am putut să o citesc în această moţiune este că Guvernul ar fi întârziat majorarea alocaţiilor de stat pentru copii. Eu vă recomand să puneţi moţiunea într-un plic şi să i-o trimiteţi domnului preşedinte, direct la Cotroceni. Pentru că întârzierea majorării alocaţiilor a venit din blocarea bugetului de stat. Noi prevăzusem cadrul legal pentru plata alocaţiilor majorate de la 1 martie, dar din cauza blocării bugetului, prin sesizarea la Curtea Constituţională, majorarea a trebuit amânată cu o lună de zile. Asta e realitatea simplă, iar oricât vă faceţi că nu o vedeţi, oamenii o văd şi o înţeleg”, a afirmat Viorica Dăncilă, la dezbaterea moţiunii de cenzură în plenul reunit al Parlamentului.

Şeful Executivului a adăugat că o altă minciună pe care o promovează opoziţia este cea legată de creşterea pensiilor.

„Oaltă minciună pe care o răspândiţi şi pe care am văzut-o şi în textul moţiunii, este că Guvernul nu ar fi respectat termenul legal de a mări pensiile de la 1 ianuarie 2019. Vă rog să încetaţi cu această mare ipocrizie. Începând din 2017, pensiile s-au mărit în avans faţă de termenul legal. Înţeleg că vă e greu să pricepeţi. E normal, dumneavoastră sunteţi cei care aţi tăiat veniturile românilor, aşadar, nu puteţi să înţelegeţi creşterile. Dar vă reamintesc eu. Am majorat pensiile în ianuarie 2017, cum prevedea legea. Dar în acelaşi an, în iulie 2017 le-am majorat a doua oară, în avans faţă de 1 ianuarie 2018. La fel, anul trecut, la 1 iulie am majorat în avans faţă de 1 ianuarie 2019. Iar majorarea care urmează de la 1 septembrie în acest an nu e o întârziere faţă de ianuarie 2019, ci o creştere în avans faţă de ianuarie 2020”, a declarat premierul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
alianta,
austeritate,
guvernare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.