Dan Vîlceanu a anunţat că îşi va da demisia din funcţia de secretar general al PNL

Autor: Laura Buciu Postat la 01 aprilie 2022 76 afişări

Dan Vîlceanu a anunţat că îşi va da demisia din funcţia de secretar general al PNL

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a anunţat, vineri, că este dezamăgit de modul în care „circulă mesaje” în partid şi pentru că nu vrea să participe la „acest bâlci” îşi va da, sâmbătă, demisia din funcţie.

Dan Vîlceanu a spus, vineri, după şedinţa Biroului Executiv al PNL că în urma solicitărilor, preşedintele partidului, Florin Cîţu, a luat decizia să convoace sâmbătă o şedinţă a BEX, aşa cum spune statutul şi regulile.

Întrebat despre deciziile luate vineri, în BEX, Vîlceanu a spus că se teme că „nu prea au cum” să fie aplicate.

„Oricum, vreau să vă spun următorul lucru şi mi se pare foarte important pentru situaţia mea, situaţia în care mă aflu acum. Având în vedere că colegi din BEX au primit un mesaj să vină într-o şedinţă, după aceea au primit un alt mesaj de la Secretariatul General că e mâine (sâmbătă - n.r.) şedinţă de BEX, reau să vă spun că cel puţin în ceea ce mă priveşte pe mine, eu nu vreau să particip la un asemenea bâlci şi la şedinţa de mâine eu îmi voi anunţa demisia din funcţia de secretar general, urmând ca colegii care vor să facă lucrurile aşa, să le facă aşa cum doresc dar nu sub supravegherea mea”, a spus Vîlceanu.

Întrebat dacă şi preşedintele PNL, Florin Cîţu, va anunţat demisia din funcţie, Vîlceanu a spus că nu ştie.

„E decizia preşedintelui Florin Cîţu. Eu vreau să spun că în situaţia asta, în care circulă mesaje în felul acesta... cel puţin eu mă pretind a fi un om serios”, a mai spus Vîlceanu.

Întrebat în continuare dacă mai are şanse să rămână în funcţia de ministru al Fondurilor Europene în condiţiile în care demisionează din funcţia politică, Vîlceanu a răspuns: „Să ştiţi că nu este scopul meu în viaţă să fiu ministru toată viaţa. Doamne fereşte, aş putea să plec oricând”.

Vîlceanu este unul dintre apropiaţii lui Cîţu.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că va anunţa sâmbătă decizia privind demisia din fruntea partidului.

Florin Cîţu a pierdut sprijinul partidului, iar un congres PNL în care se va alege un nou preşedinte liberal ar putea fi convocat pe 10 aprilie.

Potrivit unor surse politice, Florin Cîţu a pierdut sprijinul majorităţii filialelor. 42 de preşedinţi de filiale din 48 de lideri locali prezenţi la o întâlnire joi seara s-au pronunţat pentru înlăturarea lui Cîţu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vîlceanu,
demisie,
cîţu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.