Daea face lumină în cazul "Alege Oaia": Din program s-a înţeles că e bine să mâncăm tot ce produce oaia

Postat la 28 februarie 2018 126 afişări

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că este mulţumit de programul "Alege oaia", lansat în octombrie 2017, făcând şi un apel la oameni să continue şi anul acesta să consume tot ce produce oaia.

Daea face lumină în cazul "Alege Oaia": Din program s-a înţeles că e bine să mâncăm tot ce produce oaia

"Eu n-am variante la «Alege oaia». Înseamnă că s-a înţeles din acest program că e bine să mâncăm tot ce produce oaia. Produce brânză? E bine s-o mâncăm, de altfel seara şi să n-o criticăm în fiecare zi de dimineaţă. Produce lână? Să luăm un pulover pe noi că ne ţine bine, ne încălzeşte. Dacă anul acesta, şi sunt convins că le produce pe toate şi le valorificăm noi pe toate, consumându-le noi în primul rând, este un succes al programului «Alege oaia» şi este şi un succes, în varianta dumitale (a jurnalistului – n.r.), «Alege mielul»", a explicat ministrul Agriculturii, răspunzând la o întrebare despre oferta de pe piaţă de miei în perioada sărbătorile pascale de la începutul lunii aprilie.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, Petre Daea a mai anunţat că perioada în care fermierii pot depune cererile pentru a primi subvenţiile de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (1 martie-15 mai) nu va fi prelungită. El a făcut apel la primarii din România să ofere sprijin fermierilor în depunerea cererilor. De asemenea, el a adăugat că România ar putea absorbi peste 4,1 miliarde de euro din fonduri europene, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2020.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.