Dacian Cioloş: Îmi recunosc greşeala, mi-am forţat colegii din PLUS să intre în USR

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 16 iunie 2022 35 afişări

REPER este o încercare de a recupera oameni care vor să facă politică onest, fără dependenţă de o gaşcă sau de un trib, declară Dacian Cioloş, demisionar din USR. El spune că nu se află în spatele demisiilor din USR: „Eu mi-am forţat colegii să intre în USR, nu să iasă din partid”.

Dacian Cioloş: Îmi recunosc greşeala, mi-am forţat colegii din PLUS să intre în USR

„REPER e un proiect diferit de USR şi aş spune chiar de PLUS. E o încercare de a recupera oameni care vor să facă politică onest, fără dependenţă de o gaşcă sau de un trib într-un partid, care vor să contribuie la o construcţie în care şi competenţa e preţuită. De fapt, sunt lucruri pe care doream să le facem inclusiv în USR şi e motivul pentru care am plecat de acolo, pentru că am realizat că acest lucru nu este posibil”, spune, la RFI, Dacian Cioloş.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, l-a acuzat pe Dacian Cioloş că racolează membri ai USR, că are „un plan lipsit de demnitate” şi că-i foloseşte pe acei oameni, ca să câştige „prin distrugere”, „îi forţează să devină traseişti”.

„Eu trebuie să recunosc că am forţat o dată colegii mei, dar i-am forţat atunci când am spus că dacă nu acceptă fuziunea, eu îmi voi prezenta demisia din fruntea PLUS, deci i-am forţat să intre în USR, nu să iasă din USR, ca să fie lucrurile clare. Şi aici nici Cătălin Drulă, nici altcineva nu poate să spună altceva, pentru că ştiu foarte bine că am fost unul dintre susţinătorii puternici ai acestei fuziuni, pentru că am crezut că după fuziune, toată această bătălie pentru posturi şi pentru poziţii va înceta şi că tribalismul va înceta în relaţia dintre USR şi PLUS şi că vom avea un singur partid. Deci da, i-am forţat şi aici îmi recunosc greşeala, mi-am forţat colegii din PLUS să intre în USR şi să facem fuziunea. Nu poate să spună acum Cătălin Drulă că eu îi forţez să iasă. Decizia de a ieşi e unilaterală, fiecare decide acest lucru”, menţionează Cioloş.

El spune că nu se află în spatele demisiilor din USR.

„Aceşti parlamentari, cel puţin cei care şi-au anunţat până acum decizia şi înţeleg că şi-o vor anunţa pe viitor şi încă o dată, nu-i o conspiraţie pe care o face cineva, ci sunt decizii ale acestor oameni, aceşti oameni nu au candidat pe lista USR-ului lui Cătălin Drulă niciodată, au candidat pe lista unei alianţe, unde ei de la USR nu au vrut să avem o negociere pe o singură listă de candidaţi, ci au vrut o negociere separată, pe două liste separate, una USR şi una PLUS, chiar dacă eram deja în discuţii de fuziune, de negociere. Deci această divizare permanentă nu a venit de la PLUS şi nu va veni în continuare de

la noi. Ăsta e şi motivul pentru care am decis cu foarte mare greutate, să ştiţi, nu mi-a fost uşor să plec nici de la preşedinţia partidului, nici din partid, nu mi-a fost uşor să plec dintr-un partid în care am investit energie şi am investit timp şi am investit mai ales încredere şi iată, am investit inclusiv încrederea pe care o au în mine şi pe care îmi asum riscul s-o fi pierdut în mare parte, pentru că am făcut acest pas, dar nu puteam să fac altfel, dacă vroiam să-mi respect conştiinţa şi să-mi respect angajamentul pe care l-am luat în faţa oamenilor, când am decis să intru într-un partid politic”, conchide fostul lider PLUS.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cioloş,
drulă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.