DACIA recheamă în service mii de maşini. Care este motivul incredibil?

Postat la 27 octombrie 2021 145 afişări

DACIA recheamă în service mii de maşini. Care este motivul incredibil?

Noua generaţie a hatchback-ului Dacia Sandero face obiectul unei acţiuni de rechemare în service din cauza unei posibile defecţiuni la sistemul de injecţie al motorului pe benzină aspirat 1.0 litri SCe de 65 CP.

Acţiunea vizează aproximativ 10.000 de unităţi care au fost comercializate pe pieţele europene după lansarea oficială din urmă cu mai bine de un an. Dintre acestea, 1.366 de unităţi aparţin unor proprietari români, iar în cazul acestora s-a şi demarat procesul de remediere. Cele mai multe Sandero cu probleme se regăsesc în Franţa (cca. 2.000).

Constructorul din Mioveni a anunţat că modelele vizate prezintă o problemă la nivelul conductei de alimentare cu benzină. Dacă această conductă nu este fixată bine, se poate desprinde provocând scurgeri de combustibil în compartimentul motor. Defecţiunea prezintă un risc mare de incendiu.

Potrivit reprezentanţilor Dacia, citaţi de Profit.ro, procedura de remediere a defecţiunii la sistemul de injecţie constă într-o intervenţie ce durează cel mult o oră şi implică o verificare a conductei de înaltă presiune. Dacă se constată că sistemul de prindere al conductei nu corespunde, ambele piese vor fi înlocuite.

Cititi mai multe pe www.promotor.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rechemare,
service

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.