Dacă vrei să ajuţi economia, nu mai sta la muncă şi pleacă în vacanţă!

Postat la 18 iunie 2016 470 afişări

Dacă vrei să ajuţi economia, nu mai sta la muncă şi pleacă în vacanţă!

Mai mult de jumătate din angajaţii americani nu şi-au luat toate zilele de concediu în 2015, privând economia americană de 223 miliarde de dolari care puteau fi cheltuiţi în restaurante, pe proiecte de amenajări interioare, la hoteluri şi pentru călătorii, relevă un studiu citat de Wall Street Journal.

De vină: influenţa smartphone-urilor, a internetului şi altor tehnologii care cresc ataşamentul oamenilor de locul de muncă.

„Conectivitatea constantă ne face să ne simţim indispensabili şi ne este mai greu să ne lăsăm munca în urmă“, arată Katie Denis, director al Project: Time Off, o iniţiativă din industria de travel care a comandat studiul.

Potrivit acestuia, angajaţii americani au folosit în medie 16,2 zile de vacanţă anul trecut, comparativ cu media pe termen lung de 20,3 zile din perioada 1976-2000. Mai mult de jumă­tate din americanii chestionaţi în cadrul stu­diului, 55%, nu şi-au luat toate zilele de con­ce­diu, în creştere faţă de anii anteriori. În total, americanii au lăsat 658 milioane de zile de vacanţă nefolosite anul trecut. În me­die, două zile întregi au rămas nefolosite per angajat.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/daca-vrei-sa-ajuti-economia-nu-mai-sta-la-munca-si-pleaca-in-vacanta-15499616
15499616
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.