Cutremur pe piaţa auto. Primul jucător din România care vinde maşini de lux cu dobândă negativă

Autor: Ioana Matei Postat la 16 februarie 2020 40887 afişări

Cutremur pe piaţa auto. Primul jucător din România care vinde maşini de lux cu dobândă negativă

Mercedes Benz România derulează o campanie prin care anunţă o ofertă de finanţare pentru autoturismele vândute pe plan local cu dobândă negativă, prin intermediul companiei de leasing Mercedes-Benz Leasing IFN.

Astfel, pentru achiziţionarea autovehiculelor în rate, clienţii vor plăti o dobândă nominală de -0,5%. DAE (dobânda anuală efectivă) a finanţării este de 1,25%.

Dobânda simplă sau nominală se calculează pornind de la suma iniţială care este împrumutată sau economisită.

Acordarea unui credit cu dobânzi negative a început să fie practicată în mai multe ţări din Europa: spre exemplu, banca din Danemarca Jyske  a anunţat acordarea de credite ipotecare cu o dobândă de – 0,5% - astfel rata pe care o plăteşte fiecare client lunar la bancă este mai mică decât precedenta, potrivit articolelor din presa internaţională de anul trecut.

Potrivit The Guardian, tipul acesta de credit ipotecar este posibil în Danemarca, precum şi în Suedia sau Elveţia fiindcă Jyske Bank si alte companii din aceste ţări pot împrumuta la rândul lor bani cu dobânzi negative de la investitori instituţionali, prin urmare dau mai departe această posibilitate clienţilor pentru a-i încuraja să îşi ia credite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dobanda,
clienti,
danemarca,
finantare,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.