Cutremur de 6 grade in Costa Rica (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 14 mai 2011 21 afişări

Un cutremur de 6 grade pe scara Richter a avut loc vineri in Costa Rica, la circa 25 km nord-vest de capitala San Jose.

Seismul, care a avut loc la o adancime de 70 km si s-a simtit inclusiv in Nicaragua, a avut loc la ora locala 16,47 (22,47 GMT), provocand panica si daune la unele cladiri, dar din fericire nu sunt victime omenesti sau raniti.

La San Jose au fost afectate in special cartierele de lux Escazu si Santa Ana din vestul capitalei, unde locuiesc multi diplomati si directori expati ai companiilor, a relatat AFP. O serie de alunecari de teren au fost raportate de-a lungul drumului care leaga capitala de coasta pacifica, iar alimentarea cu energie si comunicatiile s-au oprit temporar.

Seismul a fost cel mai puternic inregistrat in tara de la cel de 6,2 grade din ianuarie 2009, care a ucis 23 de oameni si a distrus zeci de case intr-o zona turistica aflata la 40 km de capitala. Crucea Rosie din tara a facut apel la calm, cerand insa oamenilor "sa ramana in alerta in cazul unor replici".

Cu doar doua saptamani in urma, la 30 aprilie, in Panama, tara vecina de la sud, a avut loc un cutremur puternic, de 6,1 grade, care a fost simtit si in Costa Rica. Epicentrul acelui cutremur a avut loc in largul coastelor Pacificului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cutremur-de-6-grade-in-costa-rica-video-8266747
8266747
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.