Cutia neagră a avionului Boeing prăbuşit în Etiopia, recuperată/ Modelul implicat în al doilea dezastru aviatic, suspendat de mai multe companii

Postat la 11 martie 2019 55 afişări

Autorităţile au recuperat luni dimineaţă cutia neagră a aeronavei Boeing 737 MAX 8, a companiei aeriene Ethiopian Airlines, prăbuşită duminică în apropierea oraşului Bishoftu din Etiopia, relatează Reuters.

Cutia neagră a avionului Boeing prăbuşit în Etiopia, recuperată/ Modelul implicat în al doilea dezastru aviatic, suspendat de mai multe companii

Toate cele 157 de persoane aflate la bordul aeronavei Ethiopian Airlines, care se îndrepta spre Nairobi, au murit.

 

Avionul, aflat pe rută spre capitala Kenyei, a pierdut contactul la ora 8.44 dimineaţa, la doar şase minute după ce a decolat din Addis Ababa.

 

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că există 32 de naţionalităţi diferite în rândul victimelor.

 

Ethiopian Airlines s-a alăturat mai multor companii aeriene din China şi Insulele Cayman în suspendarea avionelor de tip Boeing 737 Max 8, după accidentul aviatic în care au murit 157 de persoane, transmite The Guardian.

 

Dezastrul aviatic petrecut duminică este al doilea incident din ultimile patru luni în care este implicată o astfel de aeronavă. În octombrie 2018, un avion al companiei Lion Air s-a prăbuşit în mare, în apropierea capitalei indoneziene Jakarta. La bord se aflau 189 de persoane şi nu a existat niciun supravieţuitor.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avion,
boeing,
prabusire,
etiopia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.