Curtea Supremă britanică va anunţa marţi dacă decizia de suspendare a Parlamentului este legală

Postat la 23 septembrie 2019 48 afişări

Curtea Supremă a Marii Britanii va anunţa marţi dacă decizia premierului Boris Johnson de prorogare a Parlamentului de la Londra este legală, o hotărâre ce ar putea oferi mai multe şanse parlamentarilor de a obstrucţiona planurile liderului britanic pe tema Brexit, informează agenţia Reuters.

Curtea Supremă britanică va anunţa marţi dacă decizia de suspendare a Parlamentului este legală

Instanţa a transmis că hotărârea va fi comunicată marţi dimineaţă, la ora locală 10:30 (ora României, 12:30).

Potrivit constituţiei nescrise a Marii Britanii, suspendarea sau dizolvarea Parlamentului este în continuare o prerogativă a monarhului, o personalitate politică imparţială care acţionează în conformitate cu sfatul premierului.

După ce în ultimele câteva săptămâni a suferit mai mult înfrângeri pe tema Brexit în Parlament, premierul britanic a luat decizia să suspende legislativul, pe 10 septembrie, acţiune criticată de opoziţie, care l-a acuzat pe Boris Johnson că încearcă să împiedice încercările parlamentarilor de a examina planurile sale pe tema Brexit.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
parlament,
decizie,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.