Curtea supremă a Germaniei a respins definitiv contestaţiile privind fondul de criză al UE

Postat la 18 martie 2014 25 afişări

Curtea Constituţională Federală a Germaniei a respins marţi contestaţiile formulate cu privire la participarea ţării la Mecanismul European de Stabilitate, fondul de urgenţă cu resurse de 500 miliarde euro înfiinţat de statele din zona euro în timpul crizei datoriilor de stat.

Curtea supremă a Germaniei a respins definitiv contestaţiile privind fondul de criză al UE

 Instanţa supremă de la Karlsruhe şi-a dat astfel avizul final cu privire la statutul legal al fondului, ridicând o serie de observaţii minore care nu vor afecta însă participarea Germaniei la mecanismul anticriză al UE şi nici drepturile de vot controlate de Berlin în board-ul instituţiei, transmite Bloomberg.

Măsurile adoptate de UE şi BCE în timpul crizei datoriilor de stat au fost contestate în Germania de mai mulţi politicieni şi personalităţi din mediul academic.

"Este încă imperativ să se găsească o modalitate sustenabilă, realistă, fundamentată democratic şi constituţională de ieşire din criză", a declarat marţi judecătorul Andreas Vosskuhle, preşedintele Curţii Constituţionale a Germaniei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/curtea-suprema-a-germaniei-a-respins-definitiv-contestatiile-privind-fondul-de-criza-al-ue-12286213
12286213
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.