Curtea de Conturi constată că bugetul Ministerului Muncii a fost supradimensionat cu peste 32 de milioane de lei

Autor: Aurelia Alexa - Mediafax Postat la 04 decembrie 2015 89 afişări

Bugetul Ministerului Muncii a fost supradimensionat cu peste 32 milioane de lei prin includerea unor sume care aparţineau unor asociaţii şi fundaţii, iar ANPIS a făcut plăţi necuvenite de peste 8 milioane de lei cu titlu de indemnizaţie creştere copil, se arată într-un raport al Curţii de Conturi.

Curtea de Conturi arată, într-un raport de audit privind execuţia bugetului pe 2014, că a identificat o serie de nereguli la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstince (MMFPSPV), dar şi la Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), instituţie aflată tot în subordinea ministerului.

Astfel, la Ministerul Muncii s-a constatat supradimensionarea cu suma de 32.000.000 lei a bugetului de venituri şi cheltuieli, prin includerea în prevederile bugetare ale ministerului a unor sume care nu aparţineau bugetului de stat, acestea fiind ale unor asociaţii şi fundaţii care nu sunt entităţi din structura/subordinea sau sub autoritatea sa.

"În acest mod s-au denaturat datele prezentate prin conturile de execuţie bugetară încheiată la finele anului 2014", se arată în raportul Curţii de Conturi.

Totodată, la ANPIS s-a constatat că s-au făcut plăţi nelegale în valoare estimată de 2.032.000 lei, ca urmare a lipsei de monitorizare a plăţilor cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului, întrucât unele agenţii teritoriale nu au luat măsuri de suspendare a plăţilor pentru ultima lună de plată, în condiţiile în care celălalt părinte nu a solicitat acest drept pentru ultima lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului cuvenit.

De asemenea, au fost identificate plăţi necuvenite, pe tipuri de beneficii auditate, la majoritatea agenţiilor teritoriale. Astfel, s-au plătit necuvenit ajutoare sociale (VMG) şi alocaţii pentru susţinerea familiei, în sumă de 17.793.000 lei, cauzele principale fiind: nedeclararea de către beneficiari a unor venituri nete realizate, deţinerea unor bunuri, care atrag excluderea acordării acestor beneficii de asistenţă socială, neachitarea impozitelor pentru bunurile deţinute în proprietate, nedeclararea conturilor la bănci mai mari de 3.000 lei, neprezentarea adeverinţelor de la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de unde să rezulte că sunt în căutarea unui loc đe muncă şi nu au refuzat un loc de muncă, care, din punct de vedere legal, conduc la excluderea acordării acestor drepturi.

S-au mai făcut plăţi necuvenite ca indemnizaţii pentru creşterea copilului, inclusiv stimulentul lunar/de inserţie, în sumă de 8.129.000 lei ca urmare a nedeclarării realizării altor venituri pe perioada încasării acestui drept, a nerecalculării cuantumului dreptului în funcţie de veniturile efectiv realizate, potrivit deciziei de impunere finală, eliberată de autorităţile fiscale, precum şi acordarea stimulentului lunar/de inserţie în situaţia în care nu s-a făcut dovada începerii activităţii şi implicit obţinerea de venituri supuse impozitării, condiţie legală pentru acordarea acestui drept.

ANPIS a mai plătit şi alocaţii de stat pentru copii, în sumă de 176.000 lei, pe numele unor minori decedaţi, copii exmatriculaţi, care au abandonat şcoala sau care au repetat anul şcolar, întrucât nu s-au transmis la timp documentele justificative de către inspectoratele şcolare pentru beneficiari care nu mai întruneau condiţiile legale.

La aceeaşi instituţie s-au mai identificat plăţi pentru ajutor de încălzire în sumă de 2.240.000 lei pentru beneficiari care nu îndeplineau condiţiile legale privitoare la stabilirea şi plata acestor ajutoare, deoarece beneficiarii acestei forme de sprijin fie nu au declarat toate veniturile realizate, fie au decedat în perioada acordării ajutorului de încălzire, fie nu au declarat faptul că deţin conturi la bănci mai mari de 3.000 lei, elemente care conduc la excluderea acordării acestui drept.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CURTEA DE CONTURI,
RAPORT,
MMFPSPV
/actualitate/curtea-de-conturi-constata-ca-bugetul-ministerului-muncii-a-fost-supradimensionat-cu-peste-32-de-milioane-de-lei-14909509
14909509
comments powered by Disqus
Nu ne vindem ieftin doar pentru că suntem români Nu ne vindem ieftin doar pentru că suntem români

„Cred cu tărie că un business din România are aceeaşi valoare cu a unui business din Europa Centrală”, consideră Rareş Bănescu, antreprenorul local care a fondat Retargeting.biz, un start-up axat pe dezvoltarea unei soluţii software ce automatizează procesele de marketing online pentru un magazin online. Ideea proiectului a luat naştere în urmă cu şase ani, iar compania este acum prezentă în alte cinci ţări din Europa cu un portofoliu de peste 1.000 de comercianţi online. În ultimul an şi jumătate Retargeting.biz a rulat peste 100 de milioane de lei în bugete de marketing alocate de clienţi pentru promovarea pe Google şi Facebook. Ce urmează?

vezi continuarea
CE SFATURI AI DA TÂNĂRULUI DE 21 DE ANI?

TOTUL PENTRU BUSINESS. TOTUL ESTE BUSINESS

ZF.ro
Dezvăluiri de la Iulian Stanciu. De ce a introdus eMag taxa de livrare? Dezvăluiri de la Iulian Stanciu. De ce a introdus eMag taxa de livrare?
Beţi cafea? Diferenţa între o cafea de lux şi o cafea normală
ProMotor.ro
Femeile declară: astea sunt „poziţiile ideale” în maşină! Femeile declară: astea sunt „poziţiile ideale” în maşină!
I-au furat roțile înainte să fie lansată. Masina asta e prea frumoasă pentru a circula pe șosea!
A modificat un LOGAN și acum conduce o mașină de 300 CP. Ce a schimbat la mașină
Descopera.ro
Aceştia să fie EXTRATEREŞTRII de pe Planeta 9? Dovezi ale existenţei unei LUMI rebele în Sistemul nostru Solar, descoperite acum Aceştia să fie EXTRATEREŞTRII de pe Planeta 9? Dovezi ale existenţei unei LUMI rebele în Sistemul nostru Solar, descoperite acum
S-a AFLAT cine a transmis CORONAVIRUSUL care UCIDE oamenii pe capete. A ajuns deja în UE
Vodă Cuza, DESTRĂBĂLATUL. I-a adus plocon soţiei Elena doi copii făcuţi cu o frumoasă văduvă
Go4it.ro
Cât costă acum primul iPhone din 2007? Poate să ajungă la un preţ mai mare decât o maşină nouă Cât costă acum primul iPhone din 2007? Poate să ajungă la un preţ mai mare decât o maşină nouă
Câţi bani îţi oferă Uber dacă te afli într-o maşină iar şoferul te-a dus mult prea repede la destinaţie
TOP 30 aplicaţii periculoase pentru Android pe care s-ar putea să le ai instalate pe telefon. Trebuie dezinstalate imediat
Csid.ro
Portretul psihologic al unui violator: cum îl recunoaştem şi cum evităm să devenim victime Portretul psihologic al unui violator: cum îl recunoaştem şi cum evităm să devenim victime
Cum poţi ajuta o femeie care este abuzată
HOROSCOP AUGUST 2019: se anunţă noi câştiguri financiare şi multe relaţii pasagere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.