Cursul a scăzut aproape de 4,44 lei/euro, pentru prima dată în ultimele cinci luni

Postat la 29 aprilie 2014 34 afişări

Cursul a scăzut aproape de 4,44 lei/euro în prima oră a şedinţei interbancare, pentru prima dată în ultimele cinci luni, într-o piaţă cu rulaje în creştere şi unde unii dealeri cred că dobânzile ridicate din piaţă determină vânzare de valută şi constituirea de depozite în lei.

Cursul a scăzut aproape de 4,44 lei/euro, pentru prima dată în ultimele cinci luni

 La debutul şedinţei, euro a fost tranzacţionat la 4,4535 lei, uşor peste nivelurile de la închiderea sesiunii anterioare, de 4,4520 - 4,4530 lei/euro.

Ulterior, în piaţă au fost plasate numeroase ordine de vânzare de euro şi cumpărare de lei, astfel că rata de schimb a scăzut până aproape de 4,44 lei/euro, nivel peste care a fost în ultimele cinci luni.

"Volumele sunt mari, în prima oră s-au făcut tranzacţii cât aproape în toată şedinţa de luni. Se vând euro şi se cumpără lei, pentru a fi plasaţi apoi în depozite, pentru că dobânzile sunt destul de ridicate", a afirmat un dealer.

Dobânzile practicate marţi dimineaţă de băncile comerciale pentru plasamentele în lei pe termen de o zi au avansat la 3,5% - 4% pe an, după ce luni ratele medii ale dobânzilor pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o zi au crescut de la 2,79% - 3,29% pe an la 3,14% - 3,64% pe an.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cursul-a-scazut-aproape-de-4-44-lei-euro-pentru-prima-data-in-ultimele-cinci-luni-12547637
12547637
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.