Cursele aeriene care vin sau pleacă de la Bucureşti spre Paris au întârzieri de cel puţin 30 de minute

Autor: Aurelia Alexa Postat la 09 ianuarie 2015 32 afişări

Cursele aeriene pe rutele Bucureşti - Paris şi retur au întârzieri de cel puţin 30 de minute, modificările de zbor având loc în contextul în care două piste au fost închise pe Aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle, din cauza vântului puternic.

Cele două curse Tarom care erau programate vineri să plece de pe Aeroportul Henri Coandă Bucureşti spre Paris au înregistrat întârzieri. Prima, al cărei zbor era programat la ora 9.15, a decolat la ora 9.45, iar cea de-a doua, care ar fi trebuit să plece la ora 12.50, a decolat la ora 13.47.

Directorul de comunicare al companiei aeriene, Georgeta Dinu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că întârzierile nu aparţin Tarom, compania primind un alt slot de la Aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle, care a precizat că a trebuit să închidă două piste, din cauza vântului puternic. Ea a precizat că slotul poate fi realocat din diverse motive, iar acest lucru este destul de obişnuit.

Şi cursa Air France care trebuia să aterizeze pe Aeroportul Henri Coandă la ora 14.15 are sosirea estimată la ora 14.59.

De asemenea, şi alte curse înregistrează întârzieri. Astfel, avionul care ar fi trebuit să decoleze spre Moscova la ora 13.20 va pleca cu o oră întârziere, iar cursele care ar fi trebuit să vină de la Londra (ora 14.20), Madrid (orele 15.05 şi 16.50), Beauvais (ora 15.00), Amsterdam (ora 15.40) şi Lisabona (16.20) au estimate întârzieri de până la o oră şi jumătate.

Pe de altă parte, traficul aerian pe Aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle din Paris a fost deviat "spre sudul zonei", din cauza operaţiunii în desfăşurare la Dammartin-en-Goële, localitate situată la numai zece kilometri de primele piste, relatează L'Express.

Societatea Aeroports de Paris (ADP) a precizat că traficul aerian nu a fost suspendat din cauza operaţiunii forţelor de ordine de la Dammartin-en-Goële, la nord de Paris, unde o luare de ostatici este în desfăşurare. ADP a explicat că din cauza operaţiunii, avioanele sunt "redirecţionate spre sudul zonei".

Operaţiunea de amploare a forţelor de ordine franceze este în desfăşurare la nord-est de Paris, unde fraţii Kouachi, autorii atentatului de miercuri de la redacţia Charlie Hebdo, au luat cel puţin un ostatic la o mică firmă din Dammartin-en-Goële.

Ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve a confirmat că autorii luării de ostatici sunt fraţii Kouachi. "O intervenţie este în curs şi este menită să-i neutralizeze pe autorii atentatului laş comis în urmă cu două zile", a declarat Bernard Cazeneuve într-o reuniune cu prefecţii, la Paris.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ZBORURI,
ÎNTÂRZIERI,
/actualitate/cursele-aeriene-care-vin-sau-pleaca-de-la-bucuresti-spre-paris-au-intarzieri-de-cel-putin-30-de-minute-13757098
13757098
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.