Cuplul prezidential polonez va fi inmormantat, duminica, la Cracovia

Postat la 13 aprilie 2010 20 afişări

Presedintele Poloniei, Lech Kaczynski, si sotia sa Maria vor fi inmormantati duminica, la ora 12.00 GMT (15.00, ora Romaniei), la Cracovia, in Catedrala Wavel, unde sunt inhumati mai multi regi si presedinti ai Poloniei, a anuntat agentia de presa PAP, citand autoritatile din regiune.

O ceremonie nationala este prevazuta sa aiba loc sambata la Varsovia, pentru a aduce un omagiu celor 96 de victime ale accidentului avionului prezidential prabusit la Smolensk, in vestul Rusiei.

La Wawel sunt inmormantati regii dinastiei Jagellon, precum si parintele independentei poloneze in 1918, maresalul Jozef Pilsudski, generalul Wladyslaw Sikorski, seful Guvernului polonez in exil la Londra in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, decedat, ca si presedintele Kaczynski, intr-un accident de avion.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cuplul-prezidential-polonez-va-fi-inmormantat-duminica-la-cracovia-5886733
5886733
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.