Cuplul care a supravietuit tuturor dezastrelor naturale din ultimele luni

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 07 aprilie 2011 25 afişări

Un cuplu de tineri casatoriti din Suedia a avut parte de o luna de miere de cosmar. In vacanta de patru luni de zile petrecuta in mai multe locuri din lume au avut parte de sase dezastre naturale, printre care inundatiile din australia si tsunamiul din Japonia.

Stefan si Erica Svanstrom si-au planificat luna de miere cu multe luni inainte. Au pornit cu stangul inca din momentul plecarii din Stockhol, Suedia, pe 6 decembrie. Au ramas blocati in Munchen, Germania, din cauza uneia dintre cele mai puternice furtuni de zapada care a lovit Europa.

Impreuna cu fiica lor, au zburat apoi catre Caims, in Australia, zona lovita de unul dintre cele mai devastatoare cicloane din istoria continentului. Au fost nevoiti sa se adaposteasca intr-un centru comercial, impreuna cu alti 2.500 de oameni pentru mai bine de 24 de ore. "Copacii erau doborati la pamant, iar crengi enorme maturau strazile", isi aminteste Stefan. "Am scapat la milimetru", mai spune el pentru o publicatie suedeza.

Urmatoarea destinatie a fost Brisbane, oras australiat puternic afectat de inundatii, motiv pentru care au decis sa strabata tara si sa ajunga la Perth, unde au dat peste alt dezastru, kilometri de paduri in flacari.

Au fugit si de acolo, spre Christchurch, Noua Zeelanda. Norocul n-a fost nici aici de partea lor, pentru ca au ajuns la scurt timp dupa cutremurul cu magnitudine de 6,3 grade pe scara Richter, care a devastat orasul pe 22 februarie. "Cand am ajuns acolo, intreg orasul devenise zona de razboi. N-am putut vizita nimic, asa ca am continuat calatoria spre Japonia", povesteste Erica Svanstrom.

La doar cateva zile dupa ce au ajuns, Tokyo a fost zguduit de cel mai mare cutremur din istorie, stricandu-le pentru a sasea oara luna de miere.

Au ajuns inapoi acasa pe 29 martie, dupa o vizita fara peripetii in China. "Stiu ca o casnicie trebuie sa treaca probe de foc, insa cred ca noi am trecut deja prin cele mai multe dintre ele", spune Stefan Svanstrom. "Am trecut prin mult prea multe catastrofe", adauga acesta.

Despre tanarul cuplu suedez e putin spus ca au avut parte de foarte mult ghinion. Au fost de-a dreptul urmariti de dezastre naturale. "E atat de absurd incat nu ne mai ramane acum decat sa radem", spune Erica Svanstrom.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cosmar,
luna de miere,
dezastre
/actualitate/cuplul-care-a-supravietuit-tuturor-dezastrelor-naturale-din-ultimele-luni-8137577
8137577
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.