Cumparaturi de Craciun: 23 decembrie, cea mai aglomerata zi de cumparaturi in Europa

Postat la 23 decembrie 2010 21 afişări

Joi, 23 decembrie, va fi cea mai aglomerata zi de cumparaturi in Europa, conform unei analize realizate de Visa Europe, care preconizeaza procesarea unui numar de aproximativ 38 de milioane de tranzactii, in valoare de peste 2 miliarde euro pe durata intregii zile, cand toti clientii fac ultimele cumparaturi de Craciun.

Compania estimeaza ca azi se vor face plati cu cardurile Visa in valoare de 1,3 milioane euro pe minut sau peste 23.000 euro pe secunda. Este vorba de echivalentul unei cresteri anuale de 20% a cheltuielilor pe cardurile Visa, iar peste 70% se anticipeaza ca vor fi cheltuieli pe carduri de debit Visa. La ora de varf, Visa Europe se asteapta sa proceseze peste 1.000 de tranzactii pe secunda, fata de 894 in 2009.

"Am constatat deja o crestere puternica a vanzarilor online si ne asteptam ca vanzarile marilor magazine sa inregistreze o crestere solida a gradului de utilizare a cardurilor Visa, cu aproximativ 20% fata de anul trecut. Foarte probabil, programul de lucru prelungit si reducerile mari vor atrage cumparatorii", apreciaza Steve Perry, director comercial al Visa Europe.

Visa isi bazeaza estimarile pe datele privind volumul tranzactiilor de pana acum si pe comportamentul de plata in preajma Craciunului din anii anteriori. In 2008 si 2009, cea mai aglomerata zi de cumparaturi din an a fost tot 23 decembrie.

La fiecare 9 euro cheltuiti in Europa, 1 euro este pe un card Visa. In Europa sunt functionale peste 400 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului fiscal incheiat in iunie 2010, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la 1,4 mii de miliarde de euro. 11,2% din cheltuielile din Europa au fost facute cu un card Visa si peste 70% din aceste tranzactii au fost realizate pe carduri Visa de debit.

Visa Europe este detinuta si condusa de cele 4.000 banci membre din Europa, care a fost incorporata in iulie 2004. In octombrie 2007, Visa Europe a devenit independenta de noua corporatie globala Visa Inc., cu o licenta exclusiva, irevocabila si perpetua in Europa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
consum,
cumparaturi,
Europa,
carduri,
Visa,
comert,
Craciun
/actualitate/cumparaturi-de-craciun-23-decembrie-cea-mai-aglomerata-zi-de-cumparaturi-in-europa-7842174
7842174
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.