Cumparati active japoneze, recomanda Warren Buffett

Autor: Dorin Oancea Postat la 22 martie 2011 54 afişări

Warren Buffett, al treilea cel mai bobat am al lumii, cu o avere de 50 de miliarde de dolari, crede in steaua Japoniei, chiar afectata de cutremur si tsunami; in plus el vede acum oportunitati puternice de cumparare.

Investitorul, cunoscut drept "Oracolul din Omaha" spune ca drama Japoniei nu-i schimba perspectivele economice si ca este normal ca pietele sa reactioneze exagerat in urma dezastrelor.

Aflat in Coreea de Sud, Buffett, in varsta de 80 de ani, a facut o paralela cu atacurile teroriste din 2001, care nu au schimbat nici viitorul Statelor Unite, nici perspectivele economice ale tarii. "Japonezii au aceeasi energie, aceeasi dorinta de a avansa si aceasi putere pentru a reconstrui. Ii privesc la fel ca acum 10 zile... De multe ori evenimentele extraordinare creaza oportunitati de cumparare", a spus Buffett.

Comentariile miliardarului apar intr-un context economic complicat spentru Japonia: marile companii se confrunta cu fracturi ale lanturilor de aprovizionare, Toyota sau Honada anuntand ca isi mentin fabricile oprite si in aceasta saptamana. Canon, cel mai important producator de aparate foto din lume a anuntat ca isi opreste cele trei fabrici locale iar Sony Toshiba si Nikkon au emis avertismente privind livrarile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cumparati,
Warren Buffett,
tsunami
/actualitate/cumparati-active-japoneze-recomanda-warren-buffett-8085905
8085905
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.